Press ESC to close

Advocaat Inez Weski werd ‘gevraagd als kroongetuige’

De voormalige advocaat van drugsbaron Ridouan Taghi werd na haar arrestatie gevraagd om kroongetuige of ‘bijzondere informant met voordelen’ te worden, zei ze vrijdag in een interview met de NRC.

Inez Weski (69), die vorig jaar zes weken in voorarrest zat op verdenking van het lekken van informatie naar haar cliënt, werd kort na haar vrijlating benaderd door het Openbaar Ministerie.

De ontmoeting duurde “slechts 15 minuten” voordat ze deze beëindigde. Het was ook de ‘raarste van alle traumatische en absurde gebeurtenissen’ die haar overkwamen tijdens haar tijd in de gevangenis, zei Weski in haar boek. “Het geluid van de stilte” (Het geluid van de stilte) dat vrijdag werd gepubliceerd.

De officier van justitie – door Weski de vervolger genoemd – beschuldigt haar er nog steeds van deel uit te maken van een criminele organisatie en informatie te smokkelen naar de streng beveiligde gevangenis EBI in Vught, waar Taghi, de hoofdpersoon in het spraakmakende Marengo-proces, wordt vastgehouden. Hij gaat momenteel in beroep tegen zijn levenslange gevangenisstraf.

Weski, die in juli vorig jaar haar baan als advocaat opgaf, zei tegen de krant dat ze “luisterde en dacht: hoe durven ze”. Weski zei dat ze tegen het gebruik van kroongetuigen is, die volgens haar “terminaal giftig quasi bewijs” opleveren.

Het Openbaar Ministerie wil geen commentaar geven op lopende zaken. Het is niet duidelijk wanneer het proces tegen Weski zal plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *