Press ESC to close

Albert Heijn-supermarktprijzen kloppen niet: Consumentengroep

Consumentenbond Consumentenbond daagt supermarktgroep Albert Heijn voor de rechter om meer te weten te komen over kassafouten die ertoe hebben geleid dat consumenten meer hebben betaald dan nodig was.

Uit onderzoek van de vereniging blijkt dat de bonnen van AH, Jumbo en Plus vaak foutief zijn als ze worden vergeleken met de prijzen van goederen in de winkels. In 2023 zei de vereniging dat ze compensatie wilde voor consumenten die jarenlang de fouten hebben verdragen, zonder dat ze het wisten.

Albert Heijn is in gesprek geweest met de Consumentenbond, maar volgens directeur Sandra Molenaar weigert het bedrijf de resultaten van het eigen onderzoek naar de omvang van het probleem over te dragen.

“De supermarkt zei dat het probleem heel klein is”, zei ze. “We stappen nu naar de rechter om AH te dwingen de informatie met ons te delen. Dan kunnen we de schade beter inschatten en een schadevergoedingspakket afdwingen.”

De fouten per consument zijn misschien relatief klein, maar in totaal gaat het om miljoenen euro’s, zegt de vereniging.

Het probleem heeft te maken met verschillende problemen. In sommige gevallen worden kortingsprijzen die in de schappen worden geadverteerd niet op tijd afgebroken, maar in principe zou de prijs in de winkel, en niet op de kassa, leidend moeten zijn.

De situatie bij Plus- en Jumbo-winkels is het afgelopen jaar verbeterd, aldus de vereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *