Press ESC to close

Amsterdam verscherpt nieuw hotelverbod, geldt voor de hele stad

Amsterdam breidt het verbod op nieuwe hotels uit naar de hele stad als volgende stap in de voortdurende strijd om het aantal toeristen dat naar de Nederlandse hoofdstad komt te verminderen.

De stop werd in 2017 van kracht, hoewel er een groot aantal uitzonderingen waren, maar stadsambtenaren hebben nu besloten dat er geen hotels meer zullen worden gebouwd, tenzij er één sluit.

Er zijn echter nog plannen voor 26 andere steden in de pijplijn en zullen doorgaan omdat ze al een vergunning hebben of omdat de lokale bestemmingswetten dit toestaan, zei Sofyan Mbarki, hoofd van het stadstoerisme, woensdag.

Het officiële Amsterdamse beleid is om het aantal hotelovernachtingen in de stad te beperken tot minder dan 20 miljoen. Vorig jaar bedroeg het totaal echter 20.665.000, exclusief cruises en vakantieverhuur.

Eerder deze week maakte de stad plannen bekend om het aantal aanlegplaatsen voor riviercruises per jaar te halveren tot 1.150 in de komende vijf jaar. Er wordt ook gewerkt aan een evaluatie van de bijdrage van zeecruiseschepen aan de economie van de stad.

De stad heeft ook een ‘blijf weg’-campagne gelanceerd, gericht op jonge toeristen die gaan feesten, en heeft onder meer vroegere sluitingstijden voor bars geïntroduceerd, een hardhandig optreden over de verkoop van alcohol op de rosse buurt, en een verbod op het roken van cannabis in het openbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *