Press ESC to close

Amsterdammers stemmen ‘nee’ tegen de groeneruimtestrategie van de gemeente

Een duidelijke meerderheid van de mensen die in het Amsterdamse referendum over de plannen van de stad om de groene ruimten in de komende jaren te reguleren hebben gestemd, lijkt ‘nee’ te hebben gestemd.

Nu 61% van de stemmen geteld is, zegt zo’n 59% tegen het plan te zijn, 35% is voor en de rest verpest de stembiljetten, meldt het Parool vrijdag.

Volgens de krant heeft 37,5% van de kiesgerechtigden – inclusief buitenlanders met meer dan vijf jaar verblijfsvergunning – dat ook daadwerkelijk gedaan.

Zaterdag wordt de voorlopige uitslag verwacht, maar de stemming wordt pas op 14 juni afgerond.

Het Amsterdamse oordeel over de groenplannen van de gemeente is niet bindend en het is aan ambtenaren om te beslissen of ze het al dan niet accepteren. Stedenbouwkundige Reinier van Dantzig zei donderdagavond op sociale media dat het aan de voltallige gemeenteraad is om te beslissen hoe het verder gaat.

“Ik zal blijven werken aan een groene stad en betaalbare woningen”, zei hij.

Tegenstanders van het plan zeggen dat het niet ver genoeg gaat, dat sommige groene ruimten kwetsbaar zijn voor ontwikkeling, en bermen en kunstgras sportvelden meenemen in de berekeningen van hoeveel groen de Nederlandse hoofdstad heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *