Press ESC to close

Amsterdams bekendste seksclubeigenaar Jan Otten overlijdt op 82-jarige leeftijd

Een van de beroemdste gezichten op de rosse buurt van Amsterdam, Casa Rosso-eigenaar Jan Otten, is op 82-jarige leeftijd overleden.

Otten werd in 1997 eigenaar van Casa Rosso, waar hij sinds de jaren tachtig werkte, en breidde later zijn imperium uit met andere roodlichtattracties, waaronder de Bananenbar, het Erotisch Museum en de openbare toiletten van Sexy Loo.

“Jan was zeer geliefd en was niet alleen een iconisch ondernemer, maar ook een vriend en vader voor de mensen om hem heen en hij zal enorm gemist worden”, aldus het sekstheater op zijn website.

Ottens carrière in De Wallen verliep niet zonder incidenten. In 1983 kwamen 13 mensen om het leven bij een brand in Casa Rosso, na brandstichting door een voormalig werknemer.

In 1917 probeerden twee gemaskerde mannen hem te beroven terwijl hij op weg was van de club naar huis, wat ertoe leidde dat zijn privébewaker werd neergeschoten. En zo’n vijftien jaar geleden werden de clubs door de gemeenteraad met sluiting bedreigd als onderdeel van een opruimingscampagne, maar ambtenaren gaven later toe.

Uit respect waren alle sekswinkels van Otten vrijdag gesloten. “De rosse buurt lag hem nauw aan het hart; hij en zijn bedrijven waren actief betrokken bij elk initiatief om de buurt en haar imago te verbeteren”, aldus de website.

“Ook willen wij zijn grote liefde voor dieren en zijn werk met de bewoners van verpleeghuis De Flesseman vermelden. Hij toonde zijn betrokkenheid en steun met daden, niet met woorden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *