Press ESC to close

Amsterdamse frietfabrikanten hebben misschien hun friet gehad

De opkomst van de TikTok-wachtrij in Amsterdam – waar toeristen samenkomen om te genieten van een stroopwafel of taart aanbevolen door hun collega’s op sociale media – heeft ertoe geleid dat gemeenteambtenaren een populaire snackbar hebben verteld dat er niet meer dan tien mensen mogen wachten op hun frietjes nadat ze hebben besteld.

Ambtenaren hebben een nieuwe clausule in de exploitatievergunning van Fabel Friet opgenomen die een limiet stelt aan de omvang van de wachtrij. Indien meer dan 10 personen hebben betaald en niet zijn bediend, zal het verkooppunt de tweede kassa moeten sluiten totdat de wachtende klanten zijn bediend.

De winkeleigenaren hebben gezegd dat dit niet mogelijk is en hebben de kwestie nu voor de rechter gebracht Parool vrijdag gemeld.

De winkel in de Negen Straatjes in de stad centrum, vier jaar geleden geopend en is zo populair geworden dat er begeleiders zijn gaan werken om de wachtrij op orde te houden. Toeristen staan ​​graag in de rij over de brug over de Keizersgracht voor frietjes met Parmezaanse kaas of andere exotischere toppings dan gewone mayonaise.

Fabel Friet is niet de enige horecazaak met een wachtrijprobleem, en zelfs cannabiscafé Boerenjongen in de Utrechtstraat heeft mensen ingeschakeld om de drukte in bedwang te houden.

Maar dit is de eerste keer dat de gemeenteraad probeert in te grijpen, na toenemende klachten van andere winkeleigenaren lokaal Bewoners.

Het bedrijf zegt dat het er alles aan heeft gedaan om problemen te voorkomen, waaronder het vereenvoudigen van het menu, zodat de verwerking van bestellingen niet zo lang duurt. Ook ruimt zij het afval op, ook al komt zeker de helft van het zwerfvuil niet van eigen bodem.

De rechtbank zal over het nieuwe beslissen licentieverlening termijnen binnen twee weken, aldus het Parool.

Een deel van de 77 buurtbewoners die over het hinderplan hebben geklaagd, heeft inmiddels bezwaar gemaakt tegen de nieuwe exploitatievergunning van de gemeente als deze toch wordt verleend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *