Press ESC to close

Boze rij-instructeur slaat ondanks boetes opnieuw toe

Centrale rijexamenorganisatie CBR heeft donderdag in Enschedé drie rijexamens moeten inkorten omdat de veiligheid van de instructeurs en de kandidaten niet kon worden gegarandeerd.

De auto’s werden gevolgd en gefilmd door een voormalig rij-instructeur die al jaren een wrok koesterde tegen het CBR. De testorganisatie discrimineert kleine rijscholen, stelt hij.

Ook zei hij dat zijn bedrijf door het CBR is uitgeschreven vanwege een persoonlijk conflict met directeur Alexander Pechtold.

De incidenten vonden plaats op dezelfde dag dat de man in 2022 voor de rechter moest verschijnen wegens overtreding van het CBR-pand.

Vorig jaar zei de rechtbank tegen de man dat hij moest stoppen met het intimideren van CBR-instructeurs of dat hij voor elke overtreding een boete van €100.000,- moest betalen. In oktober 2023 moesten de tests in Enschedé echter drie dagen op rij worden stilgelegd vanwege het handelen van de man, waaronder het volgen van een van de instructeurs naar huis. Ook deelt hij online privégegevens van CBR-medewerkers.

De man zei tegen de rechter dat hij ondanks de boetes door zou gaan met zijn daden “omdat hij toch wel mager was”.

CBR-directeur Pechtold merkte op dat “de grens was bereikt”. “Dit duurt nu al tweeëneenhalf jaar en heeft ons ruim een ​​miljoen gekost. We kunnen dit niet uitleggen aan de samenleving”, zei hij tegen de NOS.

Pechtold zei dat hij de kwestie wilde bespreken met burgemeester Roelof Bleker van Enschedé om tot een oplossing te komen.

Na tussenkomst van de politie zijn de drie tests verplaatst naar vrijdag, zegt een woordvoerder van het CBR tegen de omroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *