Press ESC to close

De Amsterdamse vluchtelingenchef zegt nee tegen samenwerking met de PVV

De Amsterdamse chef sociale zaken Rutger Groot Wassink heeft ontslag genomen als voorzitter van de asielcommissie van de Nederlandse lokale autoriteiten. Hij zei dat hij niet zal samenwerken met een kabinet waar ook de extreemrechtse PVV deel van uitmaakt.

GroenLinks-lid Groot Wassink heeft de leiding over de vluchtelingenstrategie van de Nederlandse hoofdstad, maar vertelde het Parool ‘Ik wil niet normaliseren wat is abnormaal’.

“De PVV is een extreemrechtse partij die een bedreiging vormt voor de democratie en de rechtsstaat”, aldus Groot Wassink.

Burgemeester Femke Halsema en andere Amsterdamse functionarissen zeiden dat ze het standpunt van Groot Wassink ‘begrepen’.

Groot Wassinkhas werkte nauw samen met demissionair minister van Vluchtelingen Eric van der Burg organiseren noodbedden voor nieuwkomers en permanente accommodatie voor degenen die een verblijfsvergunning hebben gekregen.

Het nieuwe kabinet heeft al ingestemd met het schrappen van de wetgeving die alle lokale autoriteiten verplicht hun eerlijke deel van de vluchtelingen op te vangen en wil strenge nieuwe regels invoeren om het aantal asielzoekers en arbeidsmigranten te beperken.

Volgens het regeerakkoord zal de rechtse regering “het zwaarste regime voor het toelaten van vluchtelingen en het breedste pakket om grip op migratie ooit te krijgen” opleggen. Maar veel van hun suggesties tot nu toe zijn in strijd met de huidige wetten en verdragen.

Groot Wassink zei tegen de krant dat hij denkt dat er weinig van de kabinetsplannen zal komen. “Dan zullen de vluchtelingen de schuld krijgen, en dat geldt ook voor de rechtbanken, ambtenaren en uiteindelijk de pers”, zei hij.

“We nemen een zeer groot risico als we een partij die inherent ondemocratische en uiterst twijfelachtige standpunten heeft, op zijn zachtst gezegd, op de eerste plaats zet. centrum van macht”, zei hij.

Asielminister Marjolein Faber heeft maandag haar gebruik van taal uit het nazi-tijdperk over immigratie ingetrokken, maar benadrukte haar zorgen over de gevolgen van asiel over de ‘demografie van Nederland’ waren goed onderbouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *