Press ESC to close

De fietsenstalling in Amsterdam staat te vol met achtergelaten fietsen

De fietsenstalling in het Amsterdamse havengebied, waar achtergelaten en verkeerd geparkeerde fietsen klaar staan ​​om te worden opgehaald, staat zo vol dat de stad genoodzaakt is nieuwe maatregelen te nemen, meldt het Parool donderdag.

Het fietsdepot biedt plaats aan 75.000 fietsen per jaar, maar volgens de gemeente gaat het totaal aantal fietsen dat naar de stalling wordt gebracht richting de 100.000 fietsen.

In 2023 werden zo’n 48.000 fietsen niet binnen de gestelde zes weken opgehaald, waarvan 75% in slechte staat verkeerde. Fietsen die door de eigenaar worden opgehaald, worden doorgaans binnen twee weken opgehaald.

Nu zijn ambtenaren van plan de bewaartermijn van fietsen terug te brengen van zes naar vier weken. Daarnaast zullen fietsverhuurbedrijven zoals Swapfiets, en niet de gebruikers, verantwoordelijk zijn voor het ophalen van hun tweewielers die verkeerd geparkeerd zijn en door medewerkers van het fietsdepot zijn losgesneden.

Ook worden de administratiekosten met € 2,50 verhoogd naar € 25, terwijl het thuisbrengen van je fiets als je hem niet zelf kunt ophalen € 15 extra kost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *