Press ESC to close

De geluidsklachten tegen Schiphol zijn vorig jaar met 7% gestegen

Het aantal klachten over overmatig geluidsoverlast van vliegtuigen op de luchthaven Schiphol is het afgelopen jaar met 7% gestegen, zo blijkt uit de organisatie die is opgericht om de contacten met omwonenden te onderhouden.

De stijging kwam overeen met het drukkere verkeer op Schiphol in 2023, het eerste jaar sinds 2019 dat geen last had van pandemische beperkingen. Het totaal aantal starts en landingen steeg met 8%.

De grootste stijging van de klachten deed zich voor in Uithoorn en omliggende dorpen, die het dichtst bij de Aalsmeerbaan liggen. De baan kwam in 2023 na een periode van onderhoud weer in gebruik en nam enkele vluchten vanaf de Kaagbaan, waar later in het jaar met reparatiewerkzaamheden werd begonnen.

Ook is het op piekmomenten drukker geweest op de landingsbaan, omdat het vliegverkeer naar het Verre Oosten sinds de sluiting van het Russische luchtruim omgeleid moest worden.

BAS (Bewoners Aanspreekpunt Schiphol), dat de cijfers voor zijn jaarverslag opstelde, is in 2007 door de luchtverkeersleiding en de luchthaven Schiphol opgericht als aanspreekpunt voor omwonenden.

Zware vrachtvliegtuigen, avondvluchten en grote passagiersvliegtuigen zijn de grootste bron van klachten. In totaal ontving BAS 187.065 klachten over geluid, vergeleken met 173.860 in 2022.

Ook constateerde BAS dat de klachten over specifieke vluchten vorig jaar met 17% zijn gestegen, maar dat de algemene klachten over geluidsoverlast over een langere periode 2% lager zijn dan in 2022.

De cijfers zijn exclusief frequente gebruikers van de dienst, gedefinieerd als iedereen die meer dan 500 klachten per jaar ontvangt. In 2023 werden 85 mensen aangemerkt als serieklagers.

“Er is een vaste groep mensen die veel met ons aan de telefoon zit”, zegt BAS-manager Vanessa de Boer tegen NH Nieuws. “Het is geen callcenternetwerk, we kijken met veel empathie naar ze.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *