Press ESC to close

De Nederlandse Nieuwsgids om Koningsdag te overleven

Nog een paar uur en dan is het Koningsdag. Dit jaar suggereert de weersvoorspelling voor 27 april dat het op de grote dag zelf een lenteachtige 17° zou kunnen worden. Maar de warmte kan ook gepaard gaan met regen in de middag en de kans op zonneschijn schat het KNMI op slechts 30%.

Het weer is slechts één Koningsdagzorg. Dus hier is onze gids om het beste uit Koningsdag te halen, of je het nu leuk vindt of niet leuk vindt.

1. Als je een feestbeest bent, moet je weten dat de beste feesten allemaal ’s nachts plaatsvinden voor Koningsdag en rennen tot het ontbijt. Dit betekent dat u pas halverwege de middag op pad zult zijn en bijna het hele gebeuren zult missen.

2. Als je een koopjesjager bent, moet je vroeg opstaan. Als je een echte koopjesjager bent, moet je de grote steden verlaten en naar een klein stadje gaan waar ze niet verwachten dat je € 15,- betaalt voor een oud paar schoenen of een versleten rok van vorig seizoen van Zara. Hetzelfde geldt als je een hekel hebt aan drukte. In kleine stadjes leeft de oorspronkelijke sfeer van Koningsdag nog voort. Als je houdt van gekke spelletjes waarbij je taart eet die met je handen op je rug aan een touwtje is vastgebonden.

3. Neem een ​​grote tas mee voor je aankopen en neem veel munten mee. Niemand heeft 50 cent wisselgeld om je te geven voor die Beatles-plaat die je zojuist hebt verlaagd van € 10 naar € 9,50.

4. Als je kinderen hebt, koop dan nu plastic dinosaurussen. Ieder kind doorloopt de dinosaurusfase en verkoopt ze een paar jaar later weer door. Hetzelfde geldt voor skikleding, Donald Duck-strips en knuffels. Je zult Lego nooit in de uitverkoop vinden op Koningsdag en vergeet ook de afzonderlijke onderdelen die ontbreken in je Playmobil-piratenschip: je moet het hele bouwpakket kopen.

5. Koop niet te veel – zoals die enorme brandweerjas en de boeken en de strozak en de wijnglazen en de kapstok en al die andere dingen die op dat moment zo’n goed idee leken. Je zult ze met je mee moeten dragen en als je dan thuiskomt, zul je merken dat er niets in past en dat het boek de laatste pagina’s mist. Volgend jaar heeft u echter in ieder geval aandelen om te verkopen.

6. Koop geen dvd’s van televisieseries en films die je altijd al wilde zien, want die ga je nooit bekijken. Je zult ze volgend jaar uiteindelijk weer proberen te verkopen.

7. Overdrijf de sinaasappel niet, tenzij je op een toerist of een studentenjongen of -meisje wilt lijken. Een oranje haarversiering of een t-shirt met een grappige slogan zijn oké. Maar een oranje pruik, verenboa, kroon, broek en Aperol-spritzer is net iets overdreven. Echter, gezien de weersvoorspelling dit jaar, een oranje regencape en een Oranje bitter zou een goed idee kunnen zijn.

Foto: DutchNews.nl

8. Voel je niet schuldig als je geen 50 cent geeft aan schattige kinderen met violen die niet kunnen spelen, of als je geen lugubere cupcakes koopt van kinderen wier moeders niet kunnen bakken. Deze kinderen verdienen een fortuin en de moeders zijn gewaarschuwd geen gebak te verkopen tenzij ze officieel zijn geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

Als je een schattig kind hebt om uit te buiten, kunnen ze maandenlang zakgeld verdienen door mensen die net iets te veel hebben gedronken, een euro in een glas in een emmer water te laten laten vallen.

9. Zorg ervoor dat je bevriend bent geraakt met iemand die in een goed woont vrijmarkt plek, zodat je even langs kunt komen en even kunt zitten om de wereld voorbij te zien gaan en misschien wat van je spullen kunt uitladen. Ze hebben ook een toilet waar je gebruik van kunt maken, want dat vind je nergens anders.

Volgens Simon Bosschieter van Dixi Sanitary Services zullen Koningsdagvierders tijdens de festiviteiten 150.000 liter urine in draagbare toiletten deponeren.

10. Voel je vooral niet verplicht om te genieten want, hoera fantastisch, het is Koningsdag! Veel mensen haten het. Dat doen ze echt. En je kunt altijd thuis blijven en alles op de televisie bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *