Press ESC to close

De Nederlandse vastgoedmagnaat, die naar Dubai vluchtte, wordt bij verstek gevangen gezet

Een Nederlandse vastgoedhandelaar die tien jaar geleden naar Dubai vluchtte nadat hij in Nederland vragen kreeg over faillissementsfraude, is bij verstek schuldig bevonden en veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar.

Roger Lips werd in 2013 failliet verklaard met schulden van ruim € 100 miljoen. Ook een aantal van zijn bedrijven ging failliet en de curatoren zeiden destijds dat hij niet meewerkte aan het faillissement en veel van zijn bezittingen voor schuldeisers verborgen had gehouden.

Hij ontvluchtte het land met zijn vrouw en vijf kinderen in 2014 nadat de curatoren hadden gedreigd hem wegens gebrek aan medewerking vast te houden wegens minachting van de rechtbank.

Het vastgoedimperium van Lips omvatte circa 1.000 woningen, winkelcentrum The Wall aan de A2 bij Utrecht en winkelcentrum Brinkmanpassage in Haarlem, die beide flopten.

Nederland heeft een uitleveringsverdrag met de Verenigde Arabische Emiraten. Volgens de Volkskrant is er een uitleveringsverzoek ingediend voor Lips en zijn vrouw, die een gevangenisstraf van achttien maanden kregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *