Press ESC to close

De televisieserie Máxima probeert de internationale radiogolven te beheersen

Het leven en de tijden van koningin Máxima krijgen een koninklijke behandeling Maxima, een nieuwe serie die dit weekend debuteert op Videoland met een eerste seizoen van zes afleveringen. Het is het nieuwste tv-programma dat het succes hoopt te evenaren De kroon.

De populaire serie die verslag deed van het bewind van koningin Elizabeth sloot in december zijn zesde en laatste seizoen af ​​en heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder twee Golden Globes. Maar is er genoeg drama rondom het Nederlandse koningshuis om de aandacht van zowel lokale als internationale kijkers vast te houden?

Dat valt nog te bezien, maar er wordt kritisch op gereageerd Maxima in Nederland was gemengd en enigszins bizar nadat pers en gasten vorige week de eerste twee afleveringen te zien kregen.

Een recensent voor De Volkskrant gaf de serie vier van de vijf sterren en prees de prestatie van de Argentijnse actrice Delfina Chaves in de titelrol. Ondertussen wenste een andere criticus dat de serie ‘meer naaktheid’ bevatte.

Een tweede seizoen is al in de maak en werd eerder deze week aangekondigd. De productie zal naar verwachting in oktober beginnen.

Het eerste seizoen staat voor een groot deel in het teken van Máxima’s verkering met toenmalige kroonprins Willem-Alexander. Het is gebaseerd op dat van journaliste Marcia Luyten Máxima Zorreguieta: Moederlandeen biografie die werd uitgebracht in de aanloop naar de 50e verjaardag van de koningin.

Ondanks het uitgangspunt mogen kijkers geen zonnige romcom verwachten. De serie duikt ook in de controverses rond Máxima’s vader, Jorge Zorreguieta. Hij was minister van Landbouw van Argentinië tijdens het beruchte regime van de militaire dictator Jorge Rafael Videla.

Terwijl Zorreguieta erin slaagde vervolging wegens mensenrechtenschendingen door het regime te vermijden en elke betrokkenheid ontkende, werd Máxima’s betrokkenheid bij Willem-Alexander in twijfel getrokken door experts en politici. Hun huwelijk moest door het parlement worden goedgekeurd voordat ze in 2002 mochten trouwen. Er was ook één grote concessie: Zorreguieta mocht de ceremonie niet bijwonen.

“We hebben even nagedacht over hoe we de politiek moesten benaderen, omdat je authentiek wilt zijn, maar aan de andere kant geen hele politieke discussie op gang wilt brengen”, vertelt serieproducent Rachel van Bommel. Verscheidenheid. “We hebben besloten het standpunt van Máxima zelf te nemen. Door haar perspectief in te nemen hoef je er geen mening over te hebben, je kunt gewoon feitelijk zijn.”

Máxima’s het officiële Nederlandse debuut op Videoland staat gepland voor zaterdag 20 april. Het zal later op ten minste 25 internationale markten worden uitgebracht.

Máxima zelf heeft naar verluidt geen plannen om naar de show te kijken, en zegt het boek ook niet gelezen te hebben. Maar ze zei ook, volgens het AD, dat zij en haar man volledig achter het recht op artistieke vrijheid staan, en dat filmmakers kunnen maken wat hen uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *