Press ESC to close

De zaak tegen de tweede man in het seksschandaal The Voice wordt geseponeerd

Slechts één van de drie mannen bij de centrum van een ‘ik ook’-schandaal televisie talentenjacht De stem van Nederland zal worden vervolgd, naar aanleiding van het besluit van het Openbaar Ministerie om geen stappen te ondernemen tegen bandleider Jeroen Rietbergen.

De afdeling zei woensdag van wel de zaak tegen Rietbergen laten vallen wegens gebrek aan bewijs, nadat zij in maart vorig jaar had gezegd dat zij haar onderzoek voortzette. Er zijn met name geen aanwijzingen dat Rietbergen zijn positie heeft gebruikt om zijn slachtoffer tot een seksuele handeling over te halen, of fysiek geweld heeft gebruikt, aldus de afdeling in een verklaring.

Vorig jaar zei de afdeling de zaak tegen zanger en teamleider Marco Borsato niet voort te zetten vanwege gebrek aan bewijs.

De derde man, rapper en teamleider Ali B, zal worden geconfronteerd met twee aanklachten wegens verkrachting en één aanklacht wegens aanranding waarbij drie vrouwen betrokken zijn bij de show. moet volgende maand voor de rechter verschijnen.

Het onderzoek is gestart na een melding YouTube zender Boos, die beweerde dat enkele tientallen vrouwen achter de schermen door vier mannen waren lastiggevallen en misbruikt.

Na de BOOS-uitzending heeft het Openbaar Ministerie slachtoffers opgeroepen zich te melden en is een formeel onderzoek gestart.

In het kielzog van de Boos-documentairesponsors geannuleerd hun contracten bij de show, een andere jurylid, Anouk, verliet de line-up en Rietbergen ging uit elkaar met zijn partner, Linda de Mol.

De openbare aanklager zei zich te realiseren dat het besluit om geen aangifte te doen een teleurstelling zou zijn voor de vrouw die de klacht had ingediend, maar zei dat in de ogen van de wet niet alle gedrag dat als misbruik kan worden beschouwd, is een misdrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *