Press ESC to close

Den Haag zal de Russische ambassadestraat niet hernoemen naar Navalny

De gemeenteraad van Den Haag heeft een verzoek afgewezen om de naam van de straat waar de Russische ambassade is gevestigd te hernoemen ter ere van wijlen oppositieleider Alexei Navalny.

Ongeveer 86.000 mensen ondertekenden een online petitie waarin werd opgeroepen tot verandering van de naam Andries Bickerweg, naar aanleiding van de dood van Navalny in een Siberisch gevangenkamp in februari.

Lissa Holman, die de petitie plaatste, zei dat de 47-jarige voormalige advocaat een ‘held van onze tijd’ was omdat ze zich uitsprak tegen de Russische president Vladimir Poetin.

De gemeenteraad zei dat het het beleid had om geen straten te vernoemen naar mensen die minder dan tien jaar dood waren, en dat bestaande straten alleen werden hernoemd in gevallen van “hoogste urgentie”.

Er werd ook op gewezen dat andere bewoners en bedrijven in de straat, waar ook de ambassade van Azerbeidzjan is gevestigd, gevolgen zouden ondervinden van de naamswijziging.

“Deze ‘bestuurlijke verhuizing’ zal een grote impact hebben, die tot financiële en andere mogelijke bezwaren zal leiden”, aldus de raad in een schriftelijke reactie op de petitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *