Press ESC to close

Dit weekend geen treinen naar Amsterdam Centraal en grote wegwerkzaamheden

Mensen die dit weekend naar Amsterdam willen reizen, worden gewaarschuwd de Nederlandse hoofdstad helemaal te vermijden vanwege grote wegwerkzaamheden en de sluiting van het centraal station.

De ringweg A10 zuid is vanaf knooppunt Nieuwe Meer tot afslag Buitenveldert van vrijdag 22.00 uur tot maandagochtend afgesloten vanwege de werkzaamheden aan de aanleg van een wegtunnel door de Zuidas.

Het verkeer wordt omgeleid via de A4, A9 en A2 en automobilisten worden gewaarschuwd dat de reistijd tot een uur langer kan duren. Tussen nu en het einde van het jaar zijn er nog zeven weekendafsluitingen gepland terwijl de werkzaamheden doorgaan.

Op zaterdag 29 juni rijden er helemaal geen treinen van en naar Amsterdam Centraal en op zondag en maandag slechts een beperkt aantal treinen, omdat de grote renovaties de volgende fase ingaan.

Dit weekend en maandag stoppen er helemaal geen internationale treinen in Amsterdam, omdat perron 14 en 15 buiten dienst zijn.

Ook tussen Amsterdam Centraal en Sloterdijk zullen op zondag en maandag de diensten beperkt zijn, wat gevolgen zal hebben voor passagiers die op weg zijn naar de luchthaven Schiphol.

Reizigers mogen verwachten vaker over te stappen, de bus of de metro te gebruiken en langere reistijden te maken, aldus NS.

De stationswerkzaamheden zijn gericht op het vergroten van de capaciteit om het groeiend aantal spoorgebruikers te kunnen verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *