Press ESC to close

Dood op Schiphol nadat persoon in KLM Cityhopper-motor belandt

Medewerkers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid doen onderzoek naar de dood van een persoon die in de draaimotor van een KLM Cityhopper belandde en om het leven kwam.

Het incident gebeurde toen het vliegtuig op het punt stond op te stijgen naar Billund in Denemarken en werd gezien door veel passagiers, meldt de NOS.

Tot nu toe is het onduidelijk of het incident een ongeluk was, maar zelfmoord is niet uitgesloten, vertelden functionarissen aan de omroeporganisatie. Ze hebben geen details over het slachtoffer gegeven en ook niet gezegd of het een lid van het luchthavenpersoneel of een passagier was.

Volgens de Telegraaf is er mogelijk iemand in de motor gesprongen terwijl de bemanning aan boord veiligheidsinstructies gaf. “Er was een verschrikkelijk lawaai en er was veel rook”, aldus de krant.

Het AD zei dat het incident een “grote impact” had op de bemanning.

Minister van Infrastructuur Mark Harbers zei op sociale media dat zijn gedachten waren bij familieleden van het slachtoffer en mensen die het zagen gebeuren.

KLM Cityhopper vliegt met kleine vliegtuigen van de Braziliaanse fabrikant Embraer die tussen de 88 en 132 passagiers kunnen vervoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *