Press ESC to close

Drie ton cocaïne gevonden verborgen in geïmporteerde kraan

De havenpolitie heeft naar schatting drie ton cocaïne gevonden, verborgen in een kraan in een pakhuis in de haven van Moerdijk.

Twee Nederlandse mannen van 64 en 43 jaar zijn gearresteerd, evenals een 32-jarige man uit Cambodja. Moerdijk is de vierde grootste Nederlandse zeehaven, gelegen aan de monding van het Hollands Diep en heeft sterke verbindingen met de binnenvaart.

De politie startte het onderzoek nadat ze “op de hoogte waren geraakt” van verschillende verdachte gebeurtenissen bij het bedrijf. Het bedrijf importeerde met name zware machines uit Zuid-Amerika naar Nederland.

Vorige week arriveerde een enorme kraan in Antwerpen en werd vrijdag afgeleverd bij de firma Moerdijk, toen de politie het pand binnenviel. Er bleek 3.000 kilo van de drug in te zitten, met een straatwaarde van zo’n 220 miljoen euro.

De politie doorzocht ook de huizen van de twee Nederlanders en vond een vuurwapen en munitie, evenals ongeveer € 20.000 aan contant geld. Eén van de twee mannen is de eigenaar van het bedrijf, aldus de politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *