Press ESC to close

Een medewerker van een psychiatrische kliniek sterft na een aanval

Een medewerker van een psychiatrische kliniek in Heerlen, die vorige week op het terrein werd neergestoken, is overleden aan haar verwondingen.

Een 29-jarige lokale vrouw, die kort daarna werd gearresteerd in verband met het incident, zal nu worden aangeklaagd voor moord of doodslag, zo melden Nederlandse media.

Uit politieonderzoek ten tijde van de steekpartij, waarbij het slachtoffer ernstig letsel aan één long opliep, bleek dat het slachtoffer en de dader elkaar kenden in een “therapeutische setting”.

Het 39-jarige slachtoffer werkte twintig jaar in de kliniek, onderdeel van de Mondriaangroep. “Ze was een spontane, enthousiaste collega wiens hart bij het werk lag. Ze was klein maar pittig. We zullen haar missen”, zeiden zijn collega’s in een bedrijfsdocument.

Waarom de vrouw het personeelslid heeft aangevallen, is niet bekend. Bronnen suggereren een willekeurige aanval, maar het Openbaar Ministerie weigerde commentaar te geven.

Uit onderzoek blijkt dat zo’n 30 tot 40% van het personeel in psychiatrische klinieken jaarlijks te maken krijgt met geweld door patiënten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *