Press ESC to close

Eurovisiefunctionarissen onderzoeken ‘incident’ waarbij Nederlandse deelname betrokken is

Joost Klein, die Nederland zaterdag vertegenwoordigt bij de finale van het Europees Songfestival, nam vrijdagmiddag niet deel aan de repetitie vanwege een “incident”.

De Europeaan omroepvereniging EBU, welke organiseert het festival zei dat het een ‘incident’ onderzocht dat was gemeld en waarbij de Nederlandse inzending betrokken was, maar gaf geen details.

AVROTROS, de Nederlandse publieke omroep die zich bezighoudt met de Nederlandse kant van het festival, wil geen commentaar geven en “wacht op de resultaten” van het onderzoek.

Klein, die zich tijdens de halve finale van donderdag plaatste voor de finale, deed voordat de hoofdrepetitie plaatsvond wel mee aan de vlaggenparade.

Omroep NOS wijst erop dat er een ongemakkelijk moment was bij de na de halve finale persconferentie waarin de Israëlische concurrent werd gevraagd of zij van mening was dat haar aanwezigheid een gevaar zou kunnen vormen voor andere concurrenten en het publiek.

Een perswoordvoerder zei dat ze de vraag niet hoefde te beantwoorden, waarna Klein, die destijds zijn hoofd in de Nederlandse vlag had begraven, zei: “Waarom niet?”. Eden Golan ging vervolgens verder met het beantwoorden van de vraag.

Er bestaat echter vooralsnog geen verband tussen dat incident en Kleins niet verschijnen op de repetitie.

De Telegraaf noemt het “opvallend” dat Klein vrijdagmiddag is gestopt met het volgen van het Songfestival op Instagram en al zijn posts van donderdagavond heeft verwijderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *