Press ESC to close

Extinction Rebellion is van plan de A10 op Koningsdag te blokkeren

Campagnegroep Extinction Rebellion plant een nieuwe poging om de ringweg A10 van Amsterdam af te sluiten, dit keer op Kings Dag, wanneer de middelen van de politie het meest beperkt zijn.

De groep zei in een verklaring dinsdag dat het zou proberen de snelweg ’s middags te blokkeren, tenzij koning Willem-Alexander legde een verklaring af waarin hij de manier waarop de fossiele brandstoffenindustrie wordt gefinancierd, veroordeelde.

De laatste poging om de weg af te sluiten mislukte toen de politie auto’s wegsleepte die werden gebruikt om het verkeer tegen te houden.

Het faciliteren en beschermen van het recht om te demonstreren is een van de belangrijkste taken van de politie, en dat betekent ook op Koningsdag, aldus de verklaring, eraan toevoegend dat “een klein politiecontingent voldoende is om de weg af te sluiten zodat de demonstratie veilig kan plaatsvinden , is alles wat nodig is.”

Stadsbestuurders hebben nog geen commentaar gegeven. Burgemeester Femke Halsema verbood alle voorgaande drie A10-demonstraties, maar ze gingen toch door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *