Press ESC to close

Geboorteplaats van de Kapsalon gaat in vlammen op

Brand heeft restaurant El Aviva in Rotterdam, de geboorteplaats van de internationaal bekende Kapsalon-snack, zwaar beschadigd.

Brandweerlieden werden woensdag laat ter plaatse geroepen, meldt de lokale omroep Rijnmond. Twintig mensen moesten tijdelijk hun huis verlaten, maar niemand raakte gewond bij het incident.

Getuigen zeggen dat de brand in de keuken is ontstaan ​​toen een schoonmaker met een ventilator het vet uit het ventilatiesysteem probeerde te verwijderen. De keuken is volledig gestript, aldus de omroeporganisatie.

Vorig jaar vierde El Aviva de twintigste verjaardag van zijn meest gevierde snack, waar fans het nu een tijdje zonder zullen moeten doen.

De Kapsalon, een combinatie van friet, döner kebab, tomaat, komkommer, knoflooksaus, sambal en gesmolten kaas, ontstond toen kapper Nataniël Gomes in 2003 zijn eigen versie van een broodje döner kebab bestelde. El Aviva-eigenaar Dervis Bengü was blij om te helpen en de Kapsalon was gearriveerd.

De snack, waarvan de 1800 calorieën de gemiddelde volwassene in een mum van tijd van voldoende energie voor de dag konden voorzien, werd snel populair, ook in Duitsland en België, en bereikte zelfs verre maar aan Nederland gerelateerde kusten als Indonesië en Suriname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *