Press ESC to close

Gidi Markuszower van de PVV faalt bij de ministeriële veiligheidscontrole

Gidi Markuszower, door de extreemrechtse PVV voorgedragen als minister voor Asiel en Migratie in de volgende coalitieregering, heeft het screeningproces niet doorstaan ​​en maakt geen deel meer uit van de ministeriële opstelling.

PVV-leider Geert Wilders zei op sociale media dat er tijdens de screening zaken aan het licht waren gekomen die problematisch zouden kunnen zijn voor zijn functioneren als minister, en dit was voor hem reden genoeg om de kandidatuur in te trekken.

Zijn plaats wordt ingenomen door Marjolein Faber, voormalig senator van de partij die bij de laatste verkiezingen naar de Tweede Kamer verhuisde.

Markuszower reageerde op de beslissing door te zeggen dat het “allemaal Kafka-achtig aanvoelt”. “Het lijkt erop dat de gemiddelde terrorist meer rechten heeft dan een politicus die openhartig praat”, zei hij.

Markuszower moest zich in 2010 terugtrekken als PVV-kandidaat voor het parlement, nadat bleek dat hij door de inlichtingendienst was aangemerkt als een “risico voor de integriteit van Nederland”.

Minister van Binnenlandse Zaken Ernst Hirsch Ballin waarschuwde Wilders in een brief dat de AIVD Markuszower ervan verdacht informatie door te geven aan een ‘buitenlandse macht’ – vermoedelijk Israël, waar hij geboren was.

Markuszower heeft het immigratiebeleid van de aftredende regering omschreven als “een enorme misdaad tegen het Nederlandse volk” en zei dat de verantwoordelijke politici voor een tribunaal moeten worden geplaatst.

Hij zei ook dat Oekraïense vluchtelingen graag naar Nederland komen omdat ze hier “geen huur betalen, noch voor water, gas en elektriciteit”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *