Press ESC to close

Gokbedrijven zonder vergunning krijgen de opdracht spelers terug te betalen

Rechters in Almelo hebben twee online gokbedrijven bevolen om twee gokkers te vergoeden voor hun verliezen, omdat ze geen vergunning hebben om in Nederland te opereren.

Het is de eerste keer dat een Nederlandse rechtbank een bedrijf zonder vergunning heeft gelast geld terug te geven aan spelers. In beide gevallen had de speler ongeveer € 200.000 verloren en de uitspraak, zo vertelde advocaat Benzi Loonstein aan verslaggevers, is “baanbrekend”.

Bwin en PokerStars geven toe dat ze geen licentie hadden om online gokken in Nederland aan te bieden, maar zeiden dat het overtreden van de regels niet betekende dat de overeenkomst die ze met de twee klanten hadden, ongeldig is.

Maar de rechtbank was het daar niet mee eens en zei dat de overeenkomst nietig is en beval de gokbedrijven het geld terug te betalen.

Nederland legaliseerde online gokken in oktober 2021, een stap die volgens verslavingsexperts nu een “verwoestend effect” heeft gehad. In totaal hebben nu 27 bedrijven die 37 verschillende labels aanbieden, een licentie om te opereren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *