Press ESC to close

Handelaren proberen kaartjes te verkopen voor de herdenkingsceremonie

Ticketverkopers proberen geld te verdienen met kaartjes voor de nationale herdenkingsceremonie in het centrum van Amsterdam, naar aanleiding van het besluit van stadsambtenaren om bezoekers te verplichten zich vooraf te registreren.

De maatregel maakt deel uit van een reeks beveiligingsmaatregelen die worden genomen om het risico dat de ceremonie met zich meebrengt te compenseren twee minuten de stilte zal worden verstoord. Voor het evenement mogen slechts 10.000 mensen de Dam op, in plaats van de 20.000 die er normaal gesproken aanwezig zijn.

Nu zegt online handelsplatform Marktplaats dat het verschillende reserveringen voor het evenement heeft verwijderd die tegen een prijs werden aangeboden. Eén verkoper wilde zelfs zijn kaartjes veilen.

“Dit is niet het idee”, zei hij organisatoren van evenementen Nationaal Comité 4 en 5 Mei. Mensen die om wat voor reden dan ook niet aanwezig kunnen zijn, moeten hun inschrijving annuleren, zodat deze weer beschikbaar komt organisatie gezegd.

Alle 10.000 tickets zijn ingenomen op de dag dat het registratiesysteem werd gelanceerd.

Als onderdeel van de strengere veiligheidsmaatregelen wordt iedere bezoeker bij aankomst gefouilleerd en worden alle vlaggen en andere politieke symbolen in beslag genomen. Volgens het Parool zullen ook t-shirts met de slogan ‘vrij Palestina’ verboden worden, ook al bestaat daar volgens deskundigen geen wettelijke basis voor.

Zaterdag mei om 20.00 uur valt Nederland twee minuten stil 4, zoals het land de Nederlanders herdenkt die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende oorlogen.

Treinen en auto’s zullen tot stilstand komen En Tijdens de twee minuten stilte, die om 20.00 uur plaatsvindt, zijn er geen starts en landingen op de luchthaven Schiphol. Winkels en supermarkten nodig Volgens de wet moeten ze om 19.00 uur sluiten, en bars en restaurants waarschuwen hun klanten dat de muziek zal stoppen voor een korte periode van bezinning.

De hoofdceremonie, bijgewoond door de koning en de koningin, vindt plaats op de Dam Maar er zijn honderden anderen in het hele land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *