Press ESC to close

In de 30 km/uur-zone van Amsterdam zijn flitsers ingeschakeld

Automobilisten in Amsterdam die afgelopen december op de meeste wegen de 30 kilometer per uur negeerden, lopen vanaf juni het risico een boete te krijgen, wanneer op sommige wegen snelheidscontroles worden uitgevoerd.

Het Openbaar Ministerie is van plan om camera’s aan te zetten en volgende maand te beginnen met het uitdelen van boetes. Vanaf zaterdag worden vier permanente flitsers aan de Stadhouderskade geactiveerd en op de Postjesweg, Kattenburgerstraat en Oostenburgergracht voor telkens twee maanden tijdelijke flitsers.

De afdeling gaat toezicht houden op de naleving van de lagere snelheidslimiet, omdat steeds meer gemeenten ook 30 km/uur-zones invoeren en wil kijken of de camera’s effectief zijn.

Stadsvervoerchef Melanie van der Horst heeft de stap verwelkomd en zegt dat mensen nu zes maanden de tijd hebben gehad om aan de verandering te wennen.

“Als de camera’s hun waarde bewijzen, kunnen ze permanent worden geïmplementeerd”, zei ze. De stad, die ook de effectiviteit van de lagere snelheidslimiet beoordeelt, verwacht een reductie van het aantal verkeersongevallen met 20 tot 30 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *