Press ESC to close

Joost Klein wordt beschuldigd van ‘criminele intimidatie’: Zweedse media

Joost Klein, de Nederlandse deelnemer aan het Eurovisie Songfestival van deze maand, ontkent alle beschuldigingen die ertoe hebben geleid dat hij uit de competitie werd gegooid, zo heeft zijn advocaat Jan-Åke Fält tegen de Zweedse media gezegd.

Klein, wiens lied Europapa was een van de competitiefavorieten, werd zaterdag gediskwalificeerd na een incident tijdens de repetitie donderdag tussen hem en een cameravrouw. Volgens Zweedse media wordt hij nu beschuldigd van “criminele intimidatie”.

De Zweedse politie zei eerder dat ze het vervolgingsproces versnelden omdat ze het bewijsmateriaal als sterk beschouwen en omdat het misdrijf niet ernstiger is.

Maar Fält vertelde lokale verslaggevers dat Klein wangedrag ontkent. “Zoals ik het begrijp, was er een overeenkomst tussen hem en de evenementenorganisatie”, zei hij. “Het was een gevoelige gelegenheid waarbij hij niet gefotografeerd mocht worden toen hij het podium verliet. Hij had alleen door zijn team moeten worden opgewacht, maar daar stond een fotograaf. Hij vroeg de persoon om te stoppen met filmen.”

De fotograaf, zegt Fält, luisterde niet naar Klein, die vervolgens de camera wegduwde om er vanaf te komen. “Hij ontkent dat hij deze persoon heeft bedreigd”, aldus de advocaat.

Fält zei dat een voorlopige datum voor het proces begin juni was vastgesteld, maar dat de politie nog niet klaar is met haar onderzoek.

“We zijn op de hoogte gebracht van het onderzoek en hebben nu de gelegenheid om er commentaar op te geven”, zei hij. “We zullen vragen dat enkele Nederlanders als getuigen verschijnen… Ik acht de kans groot dat hij wordt vrijgesproken.”

De European Broadcasting Union heeft dinsdag een verklaring afgegeven waarin staat dat de Nederlandse versie van de gebeurtenissen niet overeenkomt met de getuigenverklaringen.

“Het gedrag van Joost was duidelijk in strijd met de wedstrijdregels, die bedoeld zijn om een ​​veilige werkomgeving voor al het personeel te garanderen en om de productie te beschermen”, aldus de EBU-verklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *