Press ESC to close

Koeman “maakt uitzondering” voor geblesseerde sterren De Jong en Memphis

De Nederlandse bondscoach Ronald Koeman heeft zijn besluit verdedigd om de geblesseerde spelers Frenkie de Jong en Memphis Depay op te nemen in zijn voorlopige selectie voor het EK 2024.

Koeman liet verschillende spelers weg, waaronder Bologna-aanvaller Joshua Zirkzee, Arsenal-verdediger Jurriën Timber en middenvelders Steven Berghuis en Mats Wieffer uit de 30-koppige selectie, omdat ze geen wedstrijdfitheid hadden.

Maar De Jong, die niet meer heeft gespeeld sinds hij een verstuikte enkel opliep tijdens het duel tussen Barcelona en Real Madrid op 21 april, was erbij, samen met Atletico Madrid-aanvaller Memphis Depay, die herstellende is van een spierblessure.

Koeman vertelde tegen het tv-programma Veronica Offside dat hij een uitzondering had gemaakt voor Memphis, Oranje’s op een na hoogste doelpuntenmaker aller tijden met 44 doelpunten in 90 wedstrijden, en De Jong, die 54 interlands op zijn naam heeft staan, vanwege hun waarde voor de selectie.

“Omdat we 26 spelers aan kunnen nemen, hebben we een uitzondering gemaakt voor Frenkie de Jong”, aldus Koeman. “Hij kan fit zijn in de aanloop naar de openingswedstrijd.

“Memphis heeft ondertussen twee wedstrijden gespeeld en in het weekend een half uur. Ik denk dat Memphis redelijk fit kan zijn als het toernooi begint.”

Vier spelers moeten uit de selectie worden geschrapt voordat Koeman op 7 juni zijn definitieve selectie aan de UEFA voorlegt, maar hij is van plan zijn beslissing aanstaande woensdag 29 mei bekend te maken.

Oranje speelt opwarmingswedstrijden tegen Canada op 6 juni en IJsland op 10 juni voordat ze op 16 juni hun campagne tegen Polen in Hamburg beginnen.

De cruciale clash met groepszaad Frankrijk is op 21 juni in Leipzig, gevolgd door de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk op 25 juni in Berlijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *