Press ESC to close

Koeman prijst Simons na dominant optreden tegen Roemenië

De Nederlandse bondscoach Ronald Koeman heeft gezegd dat zijn spelers hun prestaties tegen Roemenië zullen moeten herhalen als ze verdere vooruitgang willen boeken in Euro 2024.

Oranje schakelde een versnelling hoger na hun trage optreden tegen Oostenrijk in de laatste groepswedstrijd, waarin ze hun tegenstanders domineerden en een reeks kansen creëerden, hoewel het tot de 82e minuut duurde voordat Donyell Malen de wedstrijd bezegelde met het tweede doelpunt.

Cody Gakpo trok de aandacht toen hij de openingstreffer scoorde en de tweede creëerde met wat behendig voetenwerk op de doellijn, maar Koeman haalde Xavi Simons uit, die een diepere rol speelde en betrokken was bij de opbouw van twee van de doelpunten. doelen.

“Ik vond hem absoluut de beste vandaag”, zei Koeman. “Enorm. In zijn positionering, zijn drive, hoe agressief hij de bal verovert.”

De internationale media waren vol lof over Gakpo, waarbij de Duitse tabloid Bild zijn doelpunt omschreef als een ‘Turbo-Tor’, terwijl de Roemeense sportkrant Golazo zei: ‘Hij viel ons voortdurend lastig, creëerde kansen, scoorde en maakte beslissende passes.’

De Italiaanse Gazetta dello Sport zei dat Nederland “duidelijk dominant” was tegen een “onbevreesde” maar beperkte Roemeense ploeg, terwijl de Spaanse krant Marca zei dat Oranje nu als een van de toernooifavorieten moet worden beschouwd.

Marca zei dat Barcelona’s cruciale middenvelder Frenkie de Jong, die het toernooi miste met een enkelblessure, “niet meer herinnerd zou worden” na de prestaties van Gakpo, Simons en Malen.

Problemen aan de rechterkant

Alleen de Franse krant L’Équipe had een kritische noot en zei dat Koeman “zijn problemen aan de rechterkant nog steeds niet heeft opgelost”, waar Steven Bergwijn tijdens de rust werd vervangen door Malen, en merkte op dat de aanvaller van Borussia Dortmund verschillende kansen miste voordat hij zijn twee late doelpunten.

“We waren veel beter aan de bal en ik denk dat onze prestatie over het algemeen uitstekend was”, aldus Koeman. “Dit is het niveau dat we nodig hebben als we echt iets willen doen op dit toernooi.”

Oranje speelt nu zaterdagavond in Berlijn in de laatste kwartfinale tegen Turkije, nadat de Turken Oostenrijk met 2-1 versloegen met twee doelpunten van Merih Demiral.

De voormalig Feyenoord-middenvelder Orkun Kökçü, geboren in Haarlem, zal de wedstrijd echter missen nadat hij een tweede gele kaart van het toernooi pakte.

“Het is ongelooflijk zwaar”, zei hij. “Maar ik ben vooral ontzettend blij dat we door zijn en ik heb vertrouwen in mijn teamgenoten om een ​​goede wedstrijd te spelen tegen Nederland.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *