Press ESC to close

Limburgse huishoudens wachten maanden op het uitdrogen van ondergelopen kelders

Vochtspecialisten in Limburg hebben moeite met het wegwerken van een achterstand aan vragen als gevolg van de hevige regenval en rivieroverstromingen die de zuidelijke regio’s in het voorjaar hebben getroffen.

Marc van de Vossenburg, gevestigd in Ysselsteyn, vertelde aan L1 Nieuws dat hij zijn drukste periode in 37 jaar in de handel beleefde.

“We hebben 60 kelders op onze wachtlijst die nog moeten worden bekeken”, zei hij. “Wij kunnen het werk niet echt aan.”

Peterjan Muisjers van Vochtwering Totaal in Venray vertelde dat hij tijdens de zomervakantie, waarin de bouw normaal gesproken vier weken stil ligt, voor het eerst in zijn carrière aan het werk was.

“Onze agenda voor december staat al vol”, zei hij. “In het verleden moesten klanten twee maanden wachten,

Musijers zei dat het grootste aantal oproepen betrekking had op ondergelopen kelders en schimmels veroorzaakt door optrekkend vocht of het binnendringen van water in muren.

Hij zei dat het probleem nog verergerd is door de neiging om in stedelijke gebieden afwateringsbermen aan te leggen die bekend staan ​​als ‘wadi’s’ om overtollig regenwater vast te houden. De groene sloten zijn in de jaren negentig aangelegd om de dreiging van droogte tegen te gaan.

“Kleine sloten worden niet goed onderhouden, waardoor de afwatering verslechtert. Dit nieuwe beleid om water vast te houden leidt tot uitzonderlijke waterstanden en druk op de kelders”, zei hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *