Press ESC to close

Man krijgt 6,5 jaar cel wegens seksueel misbruik van 30 meisjes online

Een man die ervan wordt verdacht minstens dertig tieners en jonge vrouwen online seksueel te hebben misbruikt, is door rechters in Breda tot 6,5 jaar gevangenisstraf veroordeeld, gevolgd door psychiatrische behandeling.

Gianni de W, een 25-jarige, had zeven jaar moeten wachten wegens afpersing over een periode van acht jaar.

De rechtbank oordeelde dat De W zijn eigen behoeften op de eerste plaats had gezet en het lijden had genegeerd dat hij zijn slachtoffers, van wie velen destijds minderjarig waren, had veroorzaakt. De slachtoffers voelen nog steeds schaamte en verdriet En woede, aldus de rechtbank. “Je hebt veel meisjes enorm beschadigd.”

Het Openbaar Ministerie zegt dat De W, uit Etten-Leur, vorig jaar ruim 170 meisjes heeft gechanteerd die hem naaktfoto’s van zichzelf hadden gestuurd. Ze waren erin geslaagd de identiteit van 130 mensen te achterhalen, van wie er 93 jonger waren dan 18 jaar. Het jongste bekende slachtoffer was slechts 13 jaar oud.

Op de computer van De W vonden onderzoekers 150 bestanden met verschillende meisjesnamen, waarvan sommige duizenden foto’s van hetzelfde meisje bevatten.

De man, die varianten gebruikte op de naam Bryan in zijn contacten, nam via sociale media contact op met de meisjes en bood hen contant geld aan in ruil voor naaktfoto’s. Vervolgens dreigde hij de afbeeldingen online te plaatsen tenzij ze hem meer foto’s stuurden.

De W werd ook veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan zijn slachtoffers, van wie sommigen in de rechtbank waren om het vonnis te horen totaal € 91.000. Ongeveer twintig van de dertig slachtoffers hadden de rechtbank om schadevergoeding gevraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *