Press ESC to close

Meer mensen erkend op de erelijst van de koningsverjaardag

Ruim 3.300 mensen hebben ontvangen eer in de jaarlijkse ‘lintjesregen‘ markeren koning Zaterdag is Willem-Alexander jarig.

Onder degenen erkend door de vorst zijn televisiepresentator Yvon Jaspers, frontman van de populaire realitysoap Boer zoekt Vrouw. Ook particulier investeerder en dierentuineigenaar Marcel Boekhoorn wordt geëerd voor zijn brede liefdadigheidswerk.

De hoogste eer De onderscheiding van Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau ging dit jaar naar de Japanner Kenzo Hiroki, een voormalig ambtenaar en wereldwijd expert op het gebied van waterbeheer en de bestrijding van natuurrampen.

De meeste van de 3.372 mensen die voor de onderscheiding waren geselecteerd, werden door hun gemeenschap genomineerd voor hun rol als vrijwilliger.

Net als in voorgaande jaren hadden mannen bijna twee keer zoveel kans als vrouwen om een ​​onderscheiding te ontvangen.

De oudste ontvanger is Albert de Gooijer, 98 jaar oud, die erkend is voor zijn werk als penningmeester van de scouting organisaties en de Wilhelminakerk in Utrecht. De jongste is Jeron Groeneveld, 29 jaar oud, die sinds zijn 16e vrijwilliger is bij lokaal radiostation Studio Alphen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *