Press ESC to close

Met dit belastingvoordeel kunt u duizenden euro’s besparen voordat het wordt afgeschaft

Een van de weinig bekende belastingregelingen in Nederland – die binnenkort zal verdwijnen – is de kans om uw salaris over drie jaar te ‘gemiddelden’.

Terwijl sommige landen toestaan ​​dat de creatieve industrie dit doet, om rekening te houden met ongelijk verdeelde commissies of verkopen, is Nederland relatief ongebruikelijk geweest in het aanbieden van dit belastingvoordeel aan iedereen. Het betekent dat als u bijvoorbeeld een periode van werkloosheid heeft gehad of een grote bonus van één jaar, u deze over drie jaar kunt uitstrekken en mogelijk belastingteruggave kunt krijgen.

“De maatregel is geschrapt en maar je maakt nog een kans want de drie jaren die nog ingediend kunnen worden zijn 2022, 2023 en 2024”, legt een woordvoerder van Blue Umbrella uit, dat duizenden expats helpt met hun belastingzaken.

“Het minimum dat je terug kunt krijgen is ongeveer €500, maar ik heb enorme bedragen gezien, tienduizenden, €50.000. Wanneer mensen beginnen te werken of stoppen met werken, in het eerste jaar van hun carrière of het laatste jaar, is het heel normaal dat er grote veranderingen in uw inkomen optreden. Dus als dat voor jou geldt, kan het de moeite waard zijn om om middeling te vragen.”

Van student tot salaris

Dus iemand die bijvoorbeeld in 2022 en 2023 student was, maar in 2024 met een goed salaris begon te werken, zou tot de conclusie kunnen komen dat het gemiddelde over de periode van drie jaar hem in een andere belastingschijf zou brengen en hem een ​​belastingteruggave voor 2024 zou geven. iemand die in een van de jaren met pensioen ging, maar daarvoor goed betaald kreeg en een topbelastingbetaler kon een grote beloning in ontvangst nemen.

Belangrijk punt: u kunt pas middelen als u een definitieve belastingaangifte heeft (een aanslag) geaccepteerd voor alle drie de jaren en u kunt elk jaar slechts één keer gebruiken. Dus als u deze middeling nog niet eerder heeft gedaan, moet u uitzoeken of het in uw beste belang is om bijvoorbeeld 2021, 2022 en 2023 te tellen, of een andere combinatie van jaren.

“U kunt het verzoek indienen uiterlijk 36 maanden nadat u de definitieve definitieve belastingaangifte over de drie jaar heeft gehad”, aldus de woordvoerder van Blauwe Umbrella. “Dit betekent dus dat je de keuze hebt uit meerdere jaren.”

Eerlijkere belastingen

Dit belastingvoordeel werd oorspronkelijk ingevoerd omdat het in het verleden gebruikelijker was dat mensen perioden van werkloosheid hadden tussen banen in en het daarom als eerlijker werd beschouwd om hun inkomenssituatie op de lange termijn te beoordelen.

“Het ging om het totale inkomen, dus als je het ene jaar een laag inkomen hebt en het andere jaar een hoog inkomen, maar je bent gemiddeld niet echt vermogend, dan zou je ook gemiddelde belastingen moeten hebben”, aldus de woordvoerder van Blauwe Umbrella. “Dat was vroeger de reden: het was een sociaal systeem.”

Iets anders dat van invloed is op de inkomenssituatie is het kopen van een huis, omdat huiseigenaren bepaalde kosten die verband houden met hun eigen woning (zoals een deel van de hypotheekrente en de kosten voor het kopen van een huis) kunnen aftrekken van hun belastbaar inkomen: dit kan een enorm effect hebben op de middeling. .

Heel jaar

Eén ding om in gedachten te houden als u naar Nederland bent verhuisd of besluit het land te verlaten: het middelen werkt alleen over hele jaren. Een migratiejaar waarin u slechts enkele maanden in het land heeft gewerkt, kunt u dus niet meetellen. (Hoewel er nog een andere belastingoptie is, het M-formulier, die u hier kan helpen).

Het kan ingewikkeld zijn om uit te zoeken welke combinatie voor u het voordeligst is, en u kunt alleen aanspraak maken op de middeling als u een belastingteruggave van minimaal € 545 krijgt. Blue Umbrella biedt een service om al het werk voor u te doen voor € 144.

“Voor Nederlanders is dit de gewone gang van zaken, al zijn veel internationale mensen verbaasd als ze over middeling horen”, zegt de woordvoerder van Blue Umbrella. “Maar het kan enorme bedragen aan belastingteruggave opleveren.”

Blauwe paraplu biedt middelings- en andere kosteneffectieve belastingdiensten aan internationals

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *