Press ESC to close

Nederland is gediskwalificeerd voor de songfestivalfinale

Joost Klein, die Nederland vertegenwoordigde op het Europees Songfestival, is uitgesloten van deelname aan de finale.

Klein zou bedreigingen hebben geuit tegen een vrouwelijk lid van het televisieteam.

“We hanteren een nultolerantiebeleid ten aanzien van ongepast gedrag op ons evenement en streven ernaar een veilige werkomgeving te bieden voor al het personeel tijdens de wedstrijd”, aldus de European Broadcasting Union in een verklaring.

“In het licht hiervan wordt het gedrag van Joost Klein ten opzichte van een teamlid beschouwd als in strijd met de wedstrijdregels.”

AvroTros, die de Nederlandse kant van het evenement organiseert, zegt de beslissing buiten alle proporties te achten en is buitengewoon geschokt. “Hier komen we later op terug”, zegt de Nederlandse publieke omroep in een post op sociale media.

Eerder bleek dat Klein door de Zweedse politie was ondervraagd over bedreigingen die hij zou hebben geuit tegen een vrouwelijk lid van de televisieploeg. Het incident zou donderdagavond hebben plaatsgevonden en de klacht is vrijdag ingediend, aldus het AD.

De politie vertelde verslaggevers dat zowel Klein als de vrouw die de klacht heeft ingediend, zijn ondervraagd en dat de zaak nu bij het Openbaar Ministerie ligt, dat zal beslissen wat er vervolgens moet gebeuren.

Dat kan volgens het AD enkele weken duren.

De finale van zaterdag vindt nu plaats met 25 in plaats van 26 optredens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *