Press ESC to close

Nederland klaagde ‘twee keer’ over de songfestivalsfeer

Nederland heeft vorige week twee keer geklaagd over de onveilige sfeer backstage op het Eurovisie Songfestival, één keer mondeling en één keer schriftelijk, zo heeft omroep AvroTros bevestigd. nieuwswebsite Nu.nl.

Verschillende artiesten klaagden na afloop van het evenement over de onaangename sfeer en de spanningen in het gebied waar alleen artiesten, hun teams en de wedstrijdploeg waren toegelaten.

Volgens het ADAvroTros heeft mondeling aangifte gedaan bij de organisatoren eerder in de week En vervolgens diende Joost Klein op vrijdag, de dag waarop de Nederlandse inzending werd uitgesloten van de generale repetitie, een schriftelijke klacht in.

De omroeporganisatie weigerde verdere details te geven, zegt Nu.nl, maar zegt wel dat de incidenten niets met elkaar te maken hebben.

Kunstenaars uit Litouwen, Ierland En Noorwegen was allemaal kritisch over de organisatoren omdat ze niet met problemen omgaan en de Noorse band Gate vertelden de plaatselijke krant Aftenposten het had overwogen zich terug te trekken, zei Nu.nl.

Joost Klein werd gediskwalificeerd voor de finale omdat hij een gewelddadig gebaar maakte richting een lid van de cameraploeg, maar er zijn weinig details bekendgemaakt. Volgens sommige rapporten is haar camera mogelijk beschadigd.

Nederlandse media zeggen nu dat Klein moeite had met de strenge controles die de European Broadcasting Union uitoefende op de artiesten en hun publieke optredens, ook op sociale media.

Ook zou hij het niet prettig vinden om voortdurend gefotografeerd te worden, ondanks afspraken zou dit niet gebeuren.

De EBU gaf dinsdag een verklaring af waarin stond dat Avrotros’ versie van de gebeurtenissen niet overeenkwam met de getuigenverklaringen.

“Het gedrag van Joost was duidelijk in strijd met de wedstrijdregels, die bedoeld zijn om een ​​veilige werkomgeving voor al het personeel te garanderen en om de productie te beschermen”, aldus de EBU-verklaring.

“We lopen niet vooruit op de juridische procedure, maar gezien de omstandigheden van wat er heeft plaatsgevonden en het feit dat de politiezaak binnenkort aan de officier van justitie zal worden overgedragen, zou het voor Joost niet gepast zijn geweest om aan de grote finale deel te nemen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *