Press ESC to close

Nederlandse autoriteiten helpen bij de inbeslagname van de grootste cocaïnevangst ooit in Duitsland

De Nederlandse autoriteiten hebben deelgenomen aan een operatie om een ​​criminele operatie te ontmantelen die verantwoordelijk is voor het smokkelen van 35 ton cocaïne via Rotterdam, Antwerpen en Hamburg.

Zes mensen werden gearresteerd en 24 huiszoekingen werden uitgevoerd tijdens een operatie onder leiding van de Duitse politie en douane en ondersteund door Europol. De huiszoekingen vonden respectievelijk op 31 mei en 5 juni plaats in Keulen en Hamburg.

Ook wetshandhavingsinstanties uit België, Ecuador en Columbia waren betrokken bij het onderzoek, dat in april vorig jaar begon.

Europol zei dat het netwerk in Duitsland was gevestigd en ongeveer 35 ton cocaïne verscheepte vanuit Columbia, Ecuador, Suriname, Guyana en Paraguay.

De zendingen gingen voornamelijk via Hamburg, wat de Duitse autoriteiten omschrijven als de grootste cocaïnevangst in de geschiedenis van het land.

Het onderzoek bracht de bende ook in verband met een andere potentiële aanvoerroute vanuit West-Afrika, aldus Europol.

Bij de huiszoekingen werden onder meer luxe auto’s, sieraden, elektronische apparatuur en contant geld in beslag genomen.

Europol zei dat de operatie deel uitmaakt van een bredere inspanning om de handhaving in de EU-lidstaten te coördineren en zich te richten op multinationale criminele netwerken “die nauwe banden hebben met de commando- en controlecentra die de interne veiligheid van de EU beïnvloeden”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *