Press ESC to close

Nederlandse zangeres beschuldigt songwriter The-Dream van verkrachting en chantage

De Nederlandse zangeres Channii Monroe heeft een rechtszaak aangespannen waarin ze de Amerikaanse producer en songwriter The-Dream ervan beschuldigt haar te hebben verkracht en gechanteerd met een seksvideo.

De 33-jarige Monroe, die in Nederland werd geboren als Chanaaz Mangroe, beweerde dat The-Dream haar herhaaldelijk had misbruikt en aangevallen nadat ze had beloofd haar “de volgende Beyoncé en Rihanna” te maken toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten in 2015.

The-Dream, 47, ontkent de beschuldigingen, die zijn opgenomen in een rechtszaak die in Los Angeles is aangespannen onder vermelding van zijn echte naam, Terius Gesteelde-Diamant.

Hij werkte aan hits als Umbrella van Rihanna en Single Ladies van Beyoncé, maar ook aan liedjes voor Mariah Carey en Justin Bieber.

Monroe eist schadevergoeding voor ‘gederfde lonen’ en voor ‘mentale pijn en angst en ernstige emotionele problemen’. Ze vertelde de BBC in een verklaring via haar advocaten: “Wat Dream met mij heeft gedaan, maakte het onmogelijk om het leven te leiden dat ik voor mezelf voor ogen had en mijn doelen als zangeres en songwriter na te streven.”

Ze beweert dat T-Dream haar heeft onderworpen aan ‘gewelddadige seksuele ontmoetingen’, haar heeft gedwongen ‘buitensporige hoeveelheden alcohol te drinken’, haar heeft gewurgd en opgesloten in een donkere kamer.

Bij een andere gelegenheid filmde hij een seksuele ontmoeting met Monroe en dreigde deze aan andere mensen te laten zien, aldus de rechtszaak.

T-Dream, die acht Grammy Awards heeft gewonnen, zei in een verklaring van zijn advocaten aan de New York Times dat de beschuldigingen “onwaar en lasterlijk” waren.

“Ik ben tegen alle vormen van intimidatie en heb er altijd naar gestreefd mensen te helpen hun carrièredoelen te verwezenlijken”, zei hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *