Press ESC to close

Nicki Minaj verontschuldigt zich bij fans na drugsarrestatie op Schiphol

De Amerikaanse zangeres en rapper Nicki Minaj heeft haar excuses aangeboden aan fans in Manchester, Engeland, nadat haar concert daar was geannuleerd na haar arrestatie wegens drugs op de luchthaven Schiphol.

Minaj, die ruim twee uur te laat was voor haar optreden donderdag in de Amsterdamse Ziggo Dome, werd kort voor haar vertrek op het vliegveld opgehaald en gearresteerd wegens poging tot drugssmokkel.

Ze had een “redelijk aantal voorgedraaide joints” bij zich, zegt de Nederlandse grenspolitie in een verklaring, zonder de naam van de zangeres te noemen. Het Openbaar Ministerie zei later dat ze er dertig tot honderd bij zich had gram van marihuana.

Ze werd rond 21.45 uur vrijgelaten op het politiebureau Schiphol Oost na het betalen van een boete.

Minaj, 41, zei in een lang commentaar op sociaal media Dat ze had vijf tot zes uur in haar cel gezeten. “Ze wisten zeker precies hoe ze mij vandaag pijn moesten doen, maar ook dit zal voorbijgaan”, schreef ze.

“Ik zal een manier vinden om niet alleen de afspraak met de voorstelling goed te maken, maar ik ga ook creëren een extra bonus voor iedereen die een tkt voor deze voorstelling. Belofte.”

Minay, echte naam Onika Tanya Maraj, streamde het incident live op de luchthaven en beweerde dat de drugs eigendom waren van haar beveiligingsteam. Onder de beelden die ze op Instagram deelde, bevond zich een bericht waarin een man haar vertelde dat de politie haar bagage nader moest onderzoeken.

Ze leek ook te beweren dat de drugs in haar bagage waren gestopt om de tour te saboteren.

Marihuana is in Nederland niet legaal, maar de politie knijpt een oogje dicht voor het bezit van maximaal vijf gram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *