Press ESC to close

Nieuwe jonge miljonairs combineren oude en nieuwe zakelijke ondernemingen

Nieuwe miljonairs verdienen hun geld vaak met ondernemingen op basis van kunstmatige intelligentie, maar nemen ook meer conventionele bedrijven over, zo blijkt uit de Quote-lijst van de 100 rijkste mensen onder de 40 van Nederland.

Minstens zeven van de 31 nieuwkomers op de rijkenlijst, zoals de 31-jarige Maarten Alblas, verdienden zijn fortuin van €140 miljoen door AI te gebruiken om accountants te ondersteunen, aldus Quote. De inkomsten uit zijn bedrijf DataSnippers brachten hem naar de derde plaats, de hoogste nieuwkomer in de lijst met jonge rijken.

Anderen gebruiken AI om medisch onderzoek te ondersteunen, bosbranden te voorkomen of telers te helpen de efficiëntie te maximaliseren. Verschillende selfmade miljonairs mikten op meer conventionele ondernemingen, zoals stoelen voor senioren en reclame op papieren bekers.

Op de eerste plaats staat Job van der Voort van HR-platform Remote, die €600 miljoen waard is, gevolgd door Ruud Pierik van Elektramat, een groothandel in elektronische onderdelen, met €180 miljoen.

De jonge miljonairs bezitten samen ruim €3 miljard, zo’n €5,4 miljard minder dan vorig jaar.

Dat geld is nu toegevoegd aan de reguliere lijst van 100 rijken, omdat twee van de grootste verdieners, Adriaan Mol van betaaldienst Mollie en Robert Vis van communicatiebedrijf Bird, hun 41e jaar hebben bereikt.

Op de lijst staan ​​ook diverse bekende Nederlanders, waaronder dj’s Martin Garrix (€50 miljoen), Afrojack (€28 miljoen) en model en influencer Doutzen Kroes (€28 miljoen).

De jongste miljonair is de 28-jarige zorgondernemer Bibi Lemmers, een van de slechts zes vrouwen op de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *