Press ESC to close

Nog eens 45 winkels sluiten omdat de winst van Hunkemöller daalt

Het Nederlandse lingeriemerk Hunkemöller heeft nog eens 45 winkels gesloten na een nettoverlies van € 14,8 miljoen over 2023, zo blijkt uit het jaarverslag.

Vorig jaar werden de Nederlandse investeringsmaatschappijen Parcom (ook mede-eigenaar van HEMA) en Opportunity Partners, die de keten twee jaar geleden overnamen, gedwongen 45 winkels te sluiten, omdat de hoge inflatie en het lagere besteedbare inkomen de omzet met 8% drukten tot € 542. miljoen.

Het leed nog een verlies als gevolg van een afschrijving van 109 miljoen euro op goodwill van zijn nieuwe aandeelhouders.

De keten opende ook elf nieuwe winkels. E-commerce, zowel in de eigen webshop als via platforms, is goed voor slechts een kwart van de omzet, aldus retailsite Retaildetail.eu.

Hunkemöller heeft zo’n 170 winkels in Nederland en is daarnaast aanwezig in 19 andere landen, voornamelijk in Duitsland, België en Oostenrijk, en biedt werk aan 7.400 mensen.

Het bedrijf leende in juni ongeveer 50 miljoen euro, waardoor het de komende twaalf maanden aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen, maar zijn positie blijft precair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *