Press ESC to close

Onderzoekers van het ministerie van Financiën richten zich op de PVV-senator in een fraudeonderzoek

Onderzoekers van het ministerie van Financiën bezochten vrijdag de woning van PVV-senator Gom van Strien, die in november vorig jaar gedwongen werd af te treden als leider van de coalitiebesprekingen nadat bleek dat hij door de Universiteit Utrecht werd onderzocht.

Volgens de NRC is de woning van Van Striem in het Limburgse Arcen bezocht door meerdere functionarissen in verband met een onderzoek naar omkoping en fraude, al heeft het Openbaar Ministerie geweigerd te bevestigen dat hij het doelwit was.

Vorig jaar werd Van Strien beschuldigd van het op frauduleuze wijze overdragen van aandelen in Utrecht Holdings, waar hij tot 2009 bestuurslid was, op naam van zijn vrouw aan een beleggingsonderneming.

Utrecht Holdings, een dochteronderneming van de Universiteit Utrecht en het UMC medisch ziekenhuis dat gespecialiseerd is in het op de markt brengen van medische innovaties, heeft in maart 2023 aangifte gedaan bij de politie wegens omkoping en bedrog tegen twee voormalige managers.

De 72-jarige PVV-senator heeft alle aantijgingen ontkend, maar geeft toe dat hij PVV-leider Geert Wilders en Kamervoorzitter Vera Bergkamp niet had geïnformeerd voordat hij werd benoemd tot voorzitter. verkennerof verkenner, afgelopen november.

Utrecht Holdings diende vorig jaar een formele klacht in nadat Deloitte Forensic and Dispute Services een rapport had laten opstellen over de zaak. “Uit onderzoek is gebleken dat deze (oud-)collega’s niet in het belang van Utrecht Holdings hebben gehandeld”, aldus het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *