Press ESC to close

Onlinebank Bunq voert de beveiliging op na oplichtingsclaims

Onlinebank Bunq heeft haar veiligheidsmaatregelen aangescherpt nadat uit onderzoek van omroep NOS en NRC bleek dat tientallen mensen miljoenen euro’s waren kwijtgeraakt aan oplichters vanaf hun Bunq-rekeningen.

De bank schreef vrijdag een brief aan rekeninghouders waarin ze werden geïnformeerd over de veranderingen. De belangrijkste daarvan is de introductie van een wachtperiode van 24 uur voor transacties die de bank als verdacht beschouwt.

Gedurende die periode kan de rekeninghouder de transactie wissen en blijft het geld op zijn rekening staan.

“Redenen om het geld 24 uur vast te houden zijn bijvoorbeeld wijzigingen in uw daglimiet, inloggen op een nieuw apparaat, het accepteren van een uitnodiging voor een gezamenlijke of gedeelde rekening, het voor de eerste keer doen van een betaling aan een nieuwe tegenpartij, of als de betaling anderszins heeft onze argwaan gewekt en we ondernemen de nodige stappen om de legitimiteit ervan te verifiëren”, aldus Bunq.

Bunq zegt ook dat het de compensatie voor opgelichte klanten zal verbeteren en de beschikbaarheid zal vergroten voor mensen die vrezen het slachtoffer te zijn van oplichting. Klanten vertelden aan de NOS en het NRC dat het een groot probleem was om iemand niet te pakken te kunnen krijgen als hij het gevoel had opgelicht te worden.

In haar brief aan rekeninghouders wees Bunq erop dat van de 10.000 gevallen van bankhelpdeskfraude die bij de Nationale Bankenvereniging NVB werden gemeld, er in slechts 85 gevallen sprake was van Bunq-rekeningen.

De Consumentenbond verwelkomt de stappen die Bunq zet, maar zegt de vertraging van 24 uur wel lang te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *