Press ESC to close

Onweersbuien veroorzaken overstromingen en brand in het zuiden

De hevige regenval van donderdagnacht zorgde in sommige delen van Limburg voor plotselinge overstromingen, vooral in Valkenburg aan de Geul en in Venlo, waar tot wel 50 millimeter regen viel.

In het dorp Berg en Terblijt overstroomden de zware regen de wegwerkzaamheden, waardoor een stroom modder en stenen ontstond die verschillende huizen beschadigde. lokale omroep L1 Nieuws gemeld.

“De afvalwater leidingen zitten vol modder, die moeten eerst worden schoongemaakt”, zegt woordvoerder Rimko Nijsten van het plaatselijke waterschap.

Ook in Venlo waren er plaatselijke overstromingen en werden de treindiensten tussen Weert en Roermond verstoord door een blikseminslag. Ook de snelweg A2 tussen Maastricht en Geleen was een tijdlang afgesloten omdat er te veel water op de weg stond.

Ook zou de bliksem een ​​rieten dak van een huisje in het Noord-Brabantse Lierop in brand hebben gestoken. Het gebouw werd door de brand verwoest.

Volgens het KNMI-weerbureau wordt het vrijdag een vochtige dag met overal regenbuien en in het zuiden alleen zonnige perioden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *