Press ESC to close

Openbaar Ministerie kampt met ‘catastrofale’ IT-storingen

Aanklagers zeggen dat ze al jaren kampen met IT-problemen waardoor ze niet in staat zijn zaken goed voor te bereiden of verzoeken om rechterlijke bevelen in te dienen.

In een bericht op het intranet van het Openbaar Ministerie, ingezien door NRC, werd erkend dat er al langer problemen zijn met de prestaties van de digitale dienstverlening.

De dienst zei dat er “zorgen waren over het effect van deze verstoringen in de IT-dienst op de werkdruk van collega’s.” Het voegde eraan toe: “De problemen hebben ook invloed op de haalbaarheid van onze ambities om de doorlooptijden te versnellen en de dossierlast te verminderen.”

Aanklagers vertelden NRC dat ze vaak geen e-mails konden verzenden of ontvangen of digitale dossiers konden openen als het systeem vastliep. “We moeten improviseren tijdens hoorzittingen, omdat we tijdens de rechtszaak geen toegang hebben tot onze eigen documenten”, zegt iemand.

“Het is al een tijdje catastrofaal en het wordt alleen maar erger”, merkte een hoofdaanklager op.

Telefoontaps verlopen

Een ander probleem is de verwerking van rechterlijke bevelen, zoals verzoeken om surveillancebevelen uit te breiden of psychiatrische patiënten in institutionele zorg op te nemen.

De documenten moeten online worden ondertekend via Outlook en een digitale ondertekeningshub die gezichtsherkenning gebruikt, maar beide systemen lopen het risico uit te vallen, zei een aanklager. “Dat brengt het risico met zich mee dat zoiets als een verlenging van een telefoontap te laat wordt ingediend, waardoor de afgeluisterde lijn wordt beëindigd.”

Sommige medewerkers zijn in het weekend aan de slag gegaan met dossiers, wanneer het systeem minder overbelast is, zo blijkt uit het bericht op het intranet. Het voegde eraan toe dat diensten zoals het interne e-mailsysteem “aanzienlijk slechter waren dan een tijdje geleden.”

Managers hebben nu een digitale taskforce opgericht om de problemen aan te pakken en “gebruikers perspectief te geven met betrekking tot de instabiliteit van de digitalisering van de werkplek”.

Een woordvoerder zegt tegen NRC dat de dienst hard bezig is met het moderniseren van de soft- en hardware, maar dat de vraagstukken “complex” zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *