Press ESC to close

Philips gaat banen in Drachten schrappen en productie naar Indonesië verplaatsen

Elektronicagigant Philips is van plan nog eens 400 banen te schrappen op zijn productielocatie in het Friese Drachten, waarvan 200 vaste banen.

Het banenverlies is ingegeven door een besluit om de productie van babyflessen en andere huishoudelijke apparaten te verplaatsen naar Indonesië en een externe leverancier, aldus het bedrijf woensdag. De stap maakt deel uit van de inspanningen om het bedrijf concurrerender te maken, aldus een woordvoerder.

Philips heeft momenteel 1.700 mensen in Drachten in dienst en zal in de fabriek elektrische tandenborstels en scheerapparaten blijven produceren.

Het besluit moet nog goedgekeurd worden door de ondernemingsraad. Philips sluit gedwongen ontslagen niet uit, maar hoopt wel dat de banen tegen de deadline van 2027 op natuurlijke wijze kunnen verdwijnen.

Vakbondsfederatie FNV noemt het besluit een klap voor de lokale economie. “Philips kiest ervoor om banen te exporteren naar Indonesië en China en honderden huishoudens hier in de kou te laten staan”, zegt een woordvoerder tegen de lokale omroep RTV Noord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *