Press ESC to close

Politie onderzoekt mysterieuze sterfgevallen in ‘luxe hondenhotel’

De politie doet onderzoek naar de onverklaarbare dood van 10 honden in een ‘luxe hondenhotel’ in Woudenberg in Utrecht.

Een medewerker vond de dode honden zaterdagochtend toen hij naar zijn werk kwam. Sommige honden, die ’s nachts alleen worden opgesloten met cameratoezicht, leefden nog en werden met spoed naar een dierenziekenhuis gebracht.

“De eigenaren van de honden zijn enorm verdrietig en hebben veel vragen die nog niet beantwoord zijn. Wat is hier gebeurd? Heeft mijn hond geleden?” Advocaat Brigitte Roodveldt, die een groep eigenaren vertegenwoordigt, zegt tegen het AD.

“Mijn ergste nachtmerrie is uitgekomen: mijn baby’s en beste hondenvriendjes zijn weg. Twee honden, dit is een grote schok”, schreef een eigenaar op sociale media. De vrouw had het pensioen een weekend uitgeprobeerd “vanwege de goede reputatie”, zei ze.

Het is niet duidelijk wat er is gebeurd, maar volgens de gedupeerde hondenbezitters is dit niet de schuld van de pensioeneigenaren. “We zijn er zeker van dat ze niet hadden gewild dat dit zou gebeuren en dat dit hen hard heeft getroffen. In dit soort gevallen zijn er alleen maar verliezers”, zeiden ze tegen de krant.

Een politiewoordvoerder zegt dat de politie bij het onderzoek wordt bijgestaan ​​door de Nederlandse Voedsel- en Productveiligheidswaakhond NVWA.

De pensioeneigenaren, die een eigen onderzoek zijn gestart, willen geen commentaar geven totdat er meer bekend is over het incident.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *