Press ESC to close

Politiecampagne voor vervroegde pensioenen kost de staat €1,5 miljoen per week

De Nederlandse staat verliest 1,5 miljoen euro per week nadat de politie is gestopt met het uitdelen van boetes voor snelheidsovertredingen en kleine overtredingen als onderdeel van een campagne om een ​​betere pensioenovereenkomst af te dwingen.

De vier politievakbonden zijn acht weken geleden met de actie begonnen nadat ze er niet in slaagden overeenstemming te bereiken over een nieuwe regeling voor vervroegd pensioen, waardoor agenten met fysiek zware taken drie jaar eerder met pensioen zouden kunnen gaan.

Een belastingvoordeel voor werkgevers waardoor zij de pensioendatum zonder financiële gevolgen kunnen vervroegen, loopt in 2025 af en er is geen alternatief systeem ingevoerd om dit te dekken.

“Elke week worden er gemiddeld 5.000 tot 10.000 boetes uitgedeeld door radarcontroles op wegen en snelwegen”, zegt Negen Kooiman van de Nederlandse Politiebond tegen de Telegraaf.

“Hetzelfde geldt voor boetes op straat. Wij vermoeden dat de schatkist sinds het begin van de campagne twee maanden geleden tussen de 8 en 24 miljoen euro is misgelopen.

“Wat ik niet begrijp is dat het kabinet er bewust en willens voor kiest om de kas niet te vullen terwijl een goede vervroegde pensioenregeling voor politiepersoneel het probleem zou oplossen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *