Press ESC to close

Pro-Palestijnse studenten protesteren in Utrecht en Amsterdam

De politie was dinsdagavond actief in zowel Amsterdam als Utrecht toen enkele honderden demonstranten de straat op gingen om hun steun aan Palestina te betuigen en op te roepen tot een einde aan de vijandelijkheden.

In Utrecht brak de politie een bijeenkomst van ongeveer 150 studenten uiteen naast de hoofdbibliotheek van de universiteit, die in de late namiddag tenten hadden opgezet en barricades hadden opgeworpen. Sommigen van hen weigerden te vertrekken en kort na middernacht werden ongeveer vijftig mensen gearresteerd.

De studenten riepen de universiteitsautoriteiten op zich uit te spreken tegen de situatie in Gaza en alle banden met Israëlische universiteiten te verbreken.

In Amsterdam vond in de late namiddag een spontane mars plaats, bijgewoond door minstens 1.000 mensen, die overwegend vreedzaam verliep, hoewel er enkele handgemeen met de politie was.

Later vond er een tweede bewoning plaats, ditmaal op de binnenstadslocatie Binnengasthuis. De politie greep echter niet in omdat de universiteitsautoriteiten hen daar niet om hadden gevraagd.

De oproerpolitie was dinsdagochtend vroeg opgeroepen om een ​​bezetting op de locatie Roeterseiland te verbreken en zo’n 140 mensen werden gearresteerd.

De UvA heeft studenten en medewerkers laten weten dat gebouwen op het Binnengasthuisterrein woensdag gesloten blijven en dat alle colleges daar zijn geannuleerd.

Volgens Universiteit krant Folia Ambtenaren zijn van plan om om 9.00 uur met de demonstranten te praten in een poging de situatie te de-escaleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *