Press ESC to close

Richard de Mos opnieuw niet schuldig aan corruptie, zegt hof van beroep

Richard de Mos, de leider van de grootste partij in de Haagse gemeenteraad, is opnieuw niet schuldig bevonden aan corruptie in een zaak die ruim 4,5 jaar geleden begon.

Ook zes andere verdachten in de zaak werden door de rechters van het hof van beroep in Den Haag niet schuldig bevonden.

De rechtbank zei echter dat De Mos en zijn collega Rachid Guernaoui vertrouwelijkheidsovereenkomsten hadden geschonden door geheime raadsinformatie over vergunningen aan derden te lekken en gaven De Mos een voorwaardelijke boete van € 2000.

Aanklagers, die hadden gezegd dat De Mos zes maanden gevangenisstraf moest krijgen, beweerden dat de bedrijfsleiders door De Mos werden beloond met een voorkeursbehandeling in zijn hoedanigheid van gemeenteraadslid en wethouder. Ze zeiden ook dat De Mos vier jaar lang geen lid van de raad mag zijn.

De partij won acht van de 45 zetels bij de lokale verkiezingen van 2022, maar werd uitgesloten van de coalitiegesprekken, mede vanwege het corruptieonderzoek dat sinds 2019 loopt.

De Mos en Guernaoui werden aangesteld als wethouders, oftewel uitvoerende ambtenaren, in de coalitie die na de verkiezingen van 2018 de gemeenteraad bestuurde, met Groep de Mos als grootste partij.

De andere partijen trokken hun steun in, waardoor de twee mannen gedwongen werden af ​​te treden, nadat de politie in oktober 2019 een inval deed in het kantoor van Groep de Mos en de woning van De Mos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *