Press ESC to close

Rugby, cricket, wielrennen en atletiek: een zomer vol sport in het verschiet

Sportfans hebben veel om naar uit te kijken deze zomer, met de Olympische Spelen, het Europese voetbal en tal van andere grote evenementen. Hier zijn enkele hoogtepunten met Nederlandse teams of die in Nederland plaatsvinden.

Mei: Vang wat krekel
Nederland zal van 18 tot en met 24 mei gastheer zijn van Schotland en Ierland voor een cricket T20I driehoekige serie, voorafgaand aan de ICC Heren T20 Wereldbeker in juni. In de serie, die geheel op het VRA Grond in Amstelveen wordt gespeeld, spelen de drie teams twee keer tegen elkaar in een round-robin-formaat. Website

Juni: Amsterdam Rugby 7s
Het grote evenement op de Nederlandse rugbykalender, de Amsterdamse rugby 7s, vindt plaats op 1 en 2 juni. Elite- en sociale rugby 7s-teams nemen, naast doorgewinterde dierenartsen uit de 10s, het tegen elkaar op in de ultieme krachtmeting op Sportpark De Eendracht. Website

Juni: T20 Wereldbeker
Nederland is een van de twintig teams in de cricket T20 World Cup van dit jaar, die van 1 tot en met 29 juni 2024 zal plaatsvinden in de VS en West-Indië. Nederland is gegroeid in status als nationaal cricketspeler en hun prestaties op de World Cup van vorig jaar Cup omvatte een schokkende overwinning op Zuid-Afrika.

Juni: Europese atletiek
De Europese kampioenschappen vinden dit jaar plaats in Rome van 7 tot en met 12 juni. 400 meter hoopvolle Femke Bol en Lieke Klaver behoren tot de Nederlandse atleten in actie.

Juni tot juli: Euro 2024-kampioenschap voetbal
Drievoudig winnaar Duitsland organiseert in juni de Europese voetbalkampioenschappen, die lopen van 14 juni tot 14 juli. Oranje zit in Groep D met Polen, Oostenrijk en Frankrijk en staat op 16 juni als eerste op het veld tegen Polen. Website

Juni: Dutch Open Golf
De Dutch Open is een van de oudste internationale toernooien van Europa en vindt dit jaar plaats op golfbaan The International nabij Amsterdam van 20 tot en met 23 juni. Website

Juni tot juli: Tour de France
Het grootste wielerevenement ter wereld, dat Nederlanders wekenlang aan hun beeldscherm gekluisterd houdt, loopt van 29 juni tot en met 21 juli. Dit jaar is de start in Italië. Titelhouder Jonas Vingegaard, een Deen die rijdt voor het Nederlandse team Visma Lease a Bike, is een van de wielrenners die getipt zijn om te winnen.

Juli tot augustus: Olympische Spelen
Nederland stuurt dit jaar een sterke selectie naar de Olympische Spelen in Parijs, en experts verwachten een van hun beste prestaties ooit. Femke Bol is een favoriete kandidaat om de titel op de 400 meter te pakken en Harrie Lavreysen mikt op drie keer goud in het indoorwielrennen. De zeil-, roei- en hockeyteams zijn allemaal getipt om goud te winnen.

Augustus: Tour de France Femmes
Het damesevenement loopt van 12 tot en met 18 augustus en start dit jaar in Rotterdam en Dordrecht, dus je weet waar je heen moet als je wat wieleractie wilt zien. De Nederlandse amazone Demi Vollering (SD Worx), die vorig jaar de titel pakte, staat dit jaar stevig bovenaan de lijst met favorieten.

Augustus: Nederlandse Grand Prix
Badplaats Zandvoort is op 25 augustus voor het derde jaar op rij gastheer voor de Grand Prix van Nederland. Max Verstappen, geboren in België en woonachtig in Monaco, is de Nederlandse favoriet om te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *